Wie is Tante Jans?

Al een aantal jaar liep ik met het idee om voor mezelf te beginnen maar toen werkte ik nog in loondienst met heel veel plezier. Toen daar, voor mij, op een vervelende manier een einde aan kwam leek de tijd rijp om te gaan starten met een eigen coachpraktijk.

Ik heb veel werkervaring in leidinggevende functies opgedaan. Mijn manier van leidinggeven is altijd al coachend en sturend geweest.

Op het persoonlijke vlak heb ik te maken gehad met verlies (gezondheid, werk, overlijden van naasten etc.), een echtscheiding en teleurstelling. Daarnaast heb ik chronische moeheid (ME/CVS) en chronische pijn (fibromyalgie).

Dit alles maakt dat ik uit veel ervaring kan putten om een op maat gemaakt coach-traject samen met jou uit te stippelen.

Ik volg momenteel een opleiding tot gecertificeerd coach om gebruik te kunnen maken van verschillende coachtechnieken en omdat ik vind dat jij een professionele coach verdient!

Trots op mijn eigen wijze

Tante Jans is ontstaan vanuit mijn bijnaam “Jans” die ik al zo lang ik mij herinner heb. En “Tante” komt onder meer van de uitdrukking “eigenwijze tante’ of “bijdehante tante”. Maar vaak genoeg heb ik dit gehoord. En met de jaren ben ik er trots op geworden dat ik van alles op “mijn eigen wijze” heb gedaan en doe.

Het logo is “de Koru” van de Maori’s in Nieuw Zeeland. Dit symbool staat voor kracht, groei, nieuw leven en vrede. Daarnaast is het een herinnering aan mijn overleden vader. Ik heb dit symbool van hem jaren geleden als hanger gekregen.

KIJK+DENK+VOEL+DOEN=GROEI+

Ook als coach zal ik jou begeleiden op “jouw eigen wijze”. Ik zal naast of achter je staan maar niet voor je want dan kan je niet zien waar je naar toe gaat. Vanuit mijn eigen levens-en werkervaring zal ik samen met jou op zoek gaan naar wat voor jou echt belangrijk is. Samen met jou leer ik je kijken, denken, voelen en doen wat goed is voor jou zodat je kan groeien.

Als ervaringsdeskundige op het gebied van chronische pijn (fibromyalgie) en moeheid (CVS/ME) weet ik als geen ander wat hiervan de invloed is op je leven en je “zijn”. Ook op werkgebied en privé heb ik ervaren dat het niet altijd gaat zoals je zou wensen of verwacht.

Tegenslagen, verlies, verwachtingen, dromen en alles wat bij het leven hoort kunnen ervoor zorgen dat je het gevoel hebt dat je geleefd wordt, je geen invloed hebt en dat je vast zit.

Maar…niets is minder waar en ik laat je dat graag zien en ervaren!

Co-coach Gijs

Ik heb ook een viervoetige coach, Gijs. 

Als pup van bijna 10 weken kwam hij in huis. In het nest viel hij mij op door zijn rustige gedrag. Maar niets is minder waar. Gijs is een gedreven, energieke en sociale Engelse Cockerspaniel. Dat rustige zegt iets over zijn karakter. Hij is een stabiele hond die niet snel onder de indruk is van onverwachte dingen. 

Ik maak graag gebruik van zijn eigenschappen tijdens de wandelcoaching. Hij houdt ons een spiegel voor en maakt dingen zichtbaar waar we veel van kunnen leren.

Mijn hele leven heb ik al een klik met honden. Toen ik begin 20 was heb ik mijn eerste hond uit het asiel gehaald. Deze hond had een rugzak en ik heb met veel geduld haar vertrouwen kunnen krijgen. Zij is 16 jaar geworden. Daarna kwam mijn eerste pup, een Rhodesian Ridgeback. Voor het eerst naar puppy-cursus en een jonge honden-cursus. 

In deze periode heb ik een instructeursopleiding gevolgd en een opleiding bij de Raad van Beheer.

In de jaren daarna heb ik herdershonden ( Hollandse herder, Duiste herder en Mechelaars) gehad. Met deze honden werd getraind. Speuren, behendigheid en “pakwerk”. 

Ik heb ruime ervaring in het werken met honden, zowel prive als beroepsmatig.  Dit maakt dat ik het gedrag van een hond goed kan “lezen” waardoor ik een hond  kan inzetten bij mijn wandelcoaching. Dit kan Gijs zijn maar ook je eigen hond. Ben je benieuwd wat jouw hond of Gijs je kan leren maak dan een afspraak.

Coaching traject starten met Tante Jans? Plan een afspraak.

Waar kunnen wij je mee helpen?

Samen gaan we op zoek naar een manier van coachen die het beste bij jou past!

Wandelcoaching

Tante Jans maakt graag gebruik van de natuur. We trekken er op uit, komen in beweging en zoeken de vrijheid op! Rust & ruimte in je hoofd, ontspanning in je lichaam, je zintuigen worden geprikkeld.

Lees meer informatie

Het Traject

Het eerste gesprek is niet alleen een intake maar ook een kennismaking. Voor Tante Jans is het belangrijk dat je op je gemak bent en dat je je veilig voelt. Immers, we gaan samen aan het werk voor jou.

Lees meer informatie

Kosten & Vergoeding

Voor mensen met een uitkering van het UWV, gemeente en/of Gelrepas heeft Tante Jans een aangepast tarief. Bekijk hier mijn vaste en gereduceerde tarieven voor persoonlijke coaching en workshops.

Lees meer informatie

Interesse in wat wij voor jou kunnen betekenen? Plan gelijk een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Plan een vrijblijvende kennismaking